CASHMERE

Eenzame hoogten

De befaamde eigenschappen van cashmerewol zijn allemaal te danken aan cashmeregeiten, of beter gezegd, aan hun oorspronkelijke habitat in de Himalaya, het zogenaamde “dak van de wereld”, waar het voor hen van vitaal belang is om een goede beschermende vacht te hebben.

Zachte warmte

Wol mag slechts de benaming “cashmere” dragen indien het aan een aantal voorwaarden voldoet. Cashmere Wol is schaars, want alleen de fijne, donzige haren op de kinnen, kelen en buiken van de dieren volstaan. Dit deel van hun vacht is zacht, delicaat en licht van gewicht. Het is heerlijk warm, omdat het zowel isoleert als ademt. Bovendien geeft een cashmere plaid u nooit een benauwd gevoel, omdat de stof zelf vochtabsorberend is.

Ongeveer 200 gram wol van topkwaliteit per jaar

Cashmere worden slechts één keer per jaar gekamd of geschoren. Dit wordt vaak nog met de hand gedaan, waarna de wol zorgvuldig wordt onthaard. Dit proces levert ongeveer 130 tot 300 gram cashmere per geit op.

De kwaliteit van ware cashmere

De superieure kwaliteit van echte cashmere heeft te maken met de lengte van de wolvezels. Hoe langer de vezels, hoe sterker de stof is. Deze lange voorkomen dat de stof gaat pillen, waardoor hij minder onderhevig is aan slijtage dan andere stoffen. Een ander cruciaal aspect is de kroes van de wol, die bepalend is voor de elasticiteit van de stof. Ook de kleur is belangrijk; witte wol is de meest populaire soort, omdat zij zonder voorbehandeling kan worden geverfd.

Philicka, huis van de plaids

Het assortiment plaids dat wij produceren is op drie verschillende manieren duurzaam:

– Wij gebruiken 100% natuurlijke materialen.
– Dankzij de superieure wolkwaliteit zijn onze producten praktisch onderhoudsvrij.
– Onze plaids worden alleen maar zachter en mooier naarmate de tijd verstrijkt.